Hälsning från årsmötesdygnet

Lördagen den 6 april höll Korsvei Sverige årsmöte i Hagakyrkan i Örebro.

Vi blev ett litet, men glatt gäng som träffades för att titta tillbaka på året som gått, men också för att spana framåt.

Under dagens workshop presenterade Jenny Ärnlöv några av teologigruppens tankespår inför nästa svenska Korsveifestival 2020 som än så länge har arbetsnamnet ”Sann Gud, Sann Människa — hur sann mänsklighet?”.

Detta blev inledningen till ett teologiskt samtal som kom att kretsa kring frågor som: Vad innebär det egentligen att vara en sann människa? Hur kan vår sårbarhet bli till vår styrka i mötet med varandra och med Gud? Hur kan vi skapa utrymme för verkligt sanna samtal om livet såsom vi lever det när vi möts under några intensiva dagar på Korsveifestival?

I gruppen ventilerades också en längtan efter att få samtala kring exempelvis bibelsyn och samlevnadsfrågor, frågor där vi kanske tänker olika och där vi är präglade av olika teologiska traditioner. Tänk om Korsvei kan vara det sammanhang där vi med respekt och lyhördhet lyssnar på varandra till punkt och där vi tillåts tänka och tro olika utan att enheten i Kristus sätts på spel!

I samtalet blev det tydligt att det finns gott om kreativitet och energi  inför nästa svenska Korsveifestival och då den teologiska grytan redan nu har satts på spisen, kommer det garanterat bli ett välsmakande långkok som vi får ta del av på Björkenäsgården i juli 2020.

Under helgen hann vi även med att fira gudstjänst tillsammans i Hagakyrkan på söndagen, en gudstjänst som präglades av Korsveis vägvisare och där församlingen blev introducerade till Korsveipsalmtoppen genom sångerna  ”Pyttelitet frö” och  ”I vinden”.

Caroline Kyhlbäck, ordförande Korsvei Sverige

Korsvei Sverige © Budskapet kommunikation