Styrelsen presenterar sig: Ingela Bertilsson

Idag är det Ingela som presenterar sig! Hon är inne på sitt andra år som styrelseledamot och arbetade med maten på festivalen i somras, så många som var där mötte henne i eller i närheten av Björkenäsgårdens kök.
img_0295
Namn: Ingela Bertilsson
Bor i: Galtabäck, strax söder om VarbergÄgnar mig åt: Förutom jobbet som diakon, i Veddige-Kungsäters församling,  gillar jag att vara ute, läser en hel del och ser fram emot att så småningom bli del av en go’ kristen gemenskap 🙂

Hur upptäckte du Korsvei? Jag hittade  Korsvei på nätet, tror jag, och kände att detta var något som tilltalade mig.

Vad hoppas du att styrelsen ska kunna göra det närmaste året? Som styrelse har vi möjlighet att reflektera över hur vi vill att Korsvei ska utvecklas och se till att vi inte tappar fokus utan fortsätter att ha våra fyra vägvisare som ledstjärna. Det vore roligt om vi dessutom kan vara lite peppare av det lokala arbetet. För visst vill vi bygga gemenskaper, leva enklare, främja rättfärdighet och söka Jesus Kristus lite varstans?

Vad kan vi allihop göra för att bjuda in fler att vara med? Jag tror på att bygga små lokala gemenskaper som lyckas att vara genuint inbjudande. Det är lätt att säga tulipanaros! 🙂 Genom att försöka förmedla att man INTE behöver vara någon i ett ”innegäng” utan att vi alla är intresserade av att träffa nya människor och få med dem i gemenskapen. Så som jag själv upplevde det på Korsvei-lägret i Örebro 2014, där jag verkligen upplevde att vi byggde gemenskap, att det var ett aktivt val som vi alla jobbade för.

***

Du som vill fråga Ingela om något eller tala med henne om något kan skriva till henne på adressen ingela.k.bertilsson[snabel-a]svenskakyrkan.se!

Korsvei Sverige © Budskapet kommunikation