Mixed media arts

En av möjligheterna på årets festival var ”mixed media arts” med Ing-Marie Johansson. Det är ett sätt att arbeta med flera tekniker och material och göra till exempel tavlor och skyltar. Och det fungerar för i stort sett alla åldrar!

IMG_0272

Det man behöver är något att måla på (Ing-Marie hade med sig riktiga uppspända dukar, men akrylfärger kan man också använda på till exempel papper eller trä), akrylfärger i tre olika nyanser, kasserade kundkort eller kontokort att måla med, stämplar (och stämpeldyna eller fler akrylfärger) och decoupagelim samt collagematerial (till exempel en gammal sångbok, scrapbooking-papper, tidningar, bilder …). Till färgerna använde Ing-Marie djupa papptallrikar.

IMG_0264

Bakgrunden gör man genom att måla med de tre färgerna. Det blir breda penseldrag med plastkort, och det är meningen — inga motiv på det här stadiet.

IMG_0268

När bakgrunden har torkat är det dags att arbeta med stämplar. De kan vara små eller så stora som den svarta kvadraten längst fram på bordskanten. Man kan stämpla med wellpapp och annat också!

IMG_0266

Och sedan är det dags för collaget.

Ofullständig förklaring — eller? Det finns förstås massor av instruktionsfilmer att se på Youtube, och massor att läsa på olika sidor och bloggar, och massor att se och bli inspirerad av. Du som vill veta när Ing-Marie lär ut sin version av tekniken vid nästa tillfälle: skriv till henne på adressen vikhult18[snabel-a]gmail.com!

 

Korsvei Sverige © Budskapet kommunikation