Lasse hälsar från Seljord

Pilgrimsvandring i Seljord. Foto: Lasse Bengtsson
Pilgrimsvandring i Seljord. Foto: Lasse Bengtsson

Lasse Bengtsson var en av ungefär 150 svenska deltagare på sommarens Korsvei-festival i Norge och skickar en hälsning:

Årets norska Korsveifestival i Seljord hade temat Oppstandelse med undertiteln Förenade med Kristus i kampen för livet i vår värld. Temat präglade såväl samlingarna kring altaret som  bibeltimmarna och barnens musikal. Och solen lyste över festivalområdet varje dag!

Omkring 2 400 deltagare hade hittat till Seljord denna gång. Uppskattningsvis var 150–200 från Sverige och nästan lika många från Danmark.

Två saker har stannat kvar i minnet. Bibeltimmarna med domprosten från Oslo Anne-May Graasas, som refererade mycket till befrielseteologen Jon Sobrino, en ny bekantskap för mig. Nya tankar om ”politisk kärlek” och att kontemplation hör samman med aktion. Det andra som stannat kvar är alla goda samtal i tunet, över nations- och generationsgränser. Det är något av Korsveis själ – de goda samtalen medan löken skalas och tomaterna hackas.
Så längtar man redan nu till nästa festival …

Korsvei Sverige © Budskapet kommunikation