Kokosgryta med sting
Vid styrelsemötet i Hammarkullen i början av februari åkte en gryta med en gryta med oss från Lars kök till Hammarkullens kyrkas tillsammans med ryggsäckar och en resväska på Lars packcykel — och den visade sig vara så fantastiskt god, så vi bad om receptet!
Den är finfin med ris — eller kanske med matvete eller mathavre?
Till fyra portioner:
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 msk curry
1 msk matolja
400 g kokosmjölk
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk sambal oelek
400 g krossade tomater
300 g fryst, hackad spenat
4 dl kokta kikärter
***
Hacka lök och vitlök och fräs hacket i en gryta i matoljan och curryn.
Rör ner kokosmjölk, grönsaksbuljongtärning och sambal oelek. Låt koka i fem minuter.
Tillsätt krossade tomater och spenat och låt koka upp igen. Rör ner kikärterna och låt dem bli varma utan att koka sönder.
Servera!
Vi fick också hempicklad rödkål. Kanske kan vi bjuda på det receptet en annan gång!