Kristen miljövårdsrörelse på väg till Sverige?

DSC_0015A Rocha är en internationell kristen miljövårdsrörelse som har nationella grenar i omkring 20 länder.

Korsvei har haft kontakt med rörelsen under flera år. En av dess grundare, Peter Harris, har besökt Korsveis konferens i Sverige.

Information om rörelsen finns på dess webbplatsoch jag rekommenderar Peter Harris båda böcker, Under the Bright Wings och Kingsfisher’s Fire (länkarna här leder till en stor webbokhandel, men beställ dem gärna på biblioteket eller i en vanlig bokhandel — red:s anm) — de ger en bra bakgrund till arbetet och en bra motivation till att skapa en kristen miljö- och klimat organisation. 

Vi inbjuder till en träff vid Falsterbo den 2 september 2017. Peter Harris och en internationell grupp fågelskådare kommer enligt planerna också att vara på plats.

Vi vill diskutera skapandet av en svensk gren av A Rocha.

Den här helgen äger också Bivråkens dag rum i Falsterbo. Det är ett evenemang som samlar många fågelintresserade i Sverige.

Jacob Carlzon reser för närvarande runt till olika projekt som A Rocha driver på olika platser i världen och kommer att ha många erfarenheter att dela. Jacob har tagit initiativ till en grupp på Facebook som heter Friends of A Rocha in Sweden. Om du söker upp den på Facebook kan du skicka en förfrågan om medlemskap.

Om du är intresserad av att komma till Falsterbo den 2 september kan du kontakta mig, Arne Mörnerud, arne.mornerud@hylliepark.se Vi som inbjuder är alltså Jacob Carlzon och jag. Sprid gärna information till andra som du tror är intresserade!

Hälsningar,

Arne Mörnerud

A Rocha, Falsterbo

Korsvei Sverige © Budskapet kommunikation