Styrelsen presenterar sig: Kristina Hellqvist

Det har blivit dags för den nya styrelsen, vald vid årsmötet under festivalen, att presentera sig!

Vi börjar med nyvalda Kristina — välkommen med i styrelsearbetet!

IMG_0280
Namn: Kristina Hellqvist
Bor i: Upplands Väsby
Ägnar mig åt: Har de senaste 10 åren arbetat med flyktingfrågor på Svenska kyrkans nationella kansli i Uppsala, dels med asyl- och integrationsfrågor i Sverige och dels med humanitärt bistånd. I höst ska jag arbeta i ett forskningsprojekt som kommer att fördjupa kunskapen om hur fem utvalda församlingar har påverkats och förändrats i mötet med flyktingar. På min fritid tycker jag mycket om att vandra, paddla kajak, plocka bär, åka skridskor eller skidor och annat som görs utomhus. Jag tränar också qi-gong och sjunger i kör i min lokala församling.
Hur upptäckte du Korsvei? Genom min fina vän Madeleine Dahl som länge varit engagerad i Korsvei. Jag var på min första festival för fyra år sedan.
På vilka sätt finns Korsvei med i din vardag? Försöker hitta sätt att praktisera den kombination av andlig fördjupning och utåtriktat engagemang för världen och mina medmänniskor som är Korsvei för mig.
Vad hoppas du att styrelsen ska kunna göra det närmaste året? Ha roligt tillsammans och sprida god energi, delande av idéer och glädje i rörelsen.
Vad kan vi allihop göra för att bjuda in fler att vara med? Berätta om Korsvei för dem vi känner! Och samtidigt fundera över på vilket sätt Korsvei kan bli öppnare och mer välkomnande för nya som kanske inte är vana vid att bo i tält eller som inte har all utrustning som behövs.
***
Vill du komma i kontakt med Kristina? Hennes e-postadress är kristinahellqvist[snabel-a]yahoo.se.

Korsvei Sverige © Budskapet kommunikation