Korsveifestival

Praktisk festivalinfo

foto: Victoria Hellström

Gemenskap i tun

På Korsveifestivalen bor vi i  tun (norska som ungefär betyder ”gårdsplats”). Ett tun är i vårt sammanhang en samling människor på omkring 30 personer som arrangerar sina boenden kring en gemensam matplats, i praktiken ett långbord med en presenning eller liknande över som väderskyddd. Det är här vi delar måltid med varandra och detta blir också din naturliga hemvist att återvända till mellan aktiviteterna under festivalen. Frukost och lunch ordnar man själv medan middagen på kvällarna ingår i priset och lagas tillsammans med de andra i ditt tun.

Vilket tun du kommer att tillhöra får du reda på vid ankomsten till festivalen. När vi gör tunindelningen tar vi hänsyn till ett antal olika saker. Vi försöker blanda erfarna festivalbesökare med dem som gör sin första festival, vi försöker också se till att tunen möjliggör för festivaldeltagarna att lära känna nya människor, allt för att stärka gemenskapen. Det går naturligtvis att anmäla familjer och mindre ”matlag” (ungefär 4-5 personer) och då kunna räkna med att dessa hålls samman i tunindelningen.

foto: Korsvei Sverige

Boende

Tältplats ingår i festivalavgiften. Det finns ett begränsat antal sängplatser inomhus i familjerummen eller flerbäddsrum. Sängplatserna fördelas efter graden av behov och först till kvarn. Kostnaden faktureras separat när du tilldelats sängplats.

Har du behov av handikappanpassat boende, kontakta festival2022@korsvei.se

Mat

Frukost och lunch fixar man själv. Middag på kvällarna ingår i priset och den lagas tillsammans i tunen. Middagsmaten är vegetarisk och ofta vegansk. Uppge specialkost i anmälan.

foto: korsvei.no

Hitta till Björkenäsgården

Björkenäsgården ligger 35 km sydost om Örebro vid Hjälmarens strand.

https://www.odensbacken.pingst.se/bjorkenasgarden

Karta: http://kartor.eniro.se/m/GA7lk

 

Mer praktisk info kommer upp löpande här på www.korsvei.se och i Facebookgruppen Korsvei Sverige.

foto: Korsvei Sverige


Tema och program

Korsveifestivalen 2020 vill vara en hoppets gemenskap där vi utan rädsla kan samtala om hela livet och där det blir tydligt att den som är sann Gud och sann människa – verklighetens mittpunkt – vill komma oss till mötes, i allt.

Praktisk festivalinfo

En korsveifestival blir till stor del vad deltagarna gör den till. Vi fokuserar på gemenskap och delaktighet, och det finns plats både för dig som söker avkoppling och för dig som gärna hugger i!   

Priser och anmälan

Anmälan till festivalen via Din Kurs är stängd

Korsvei Sverige © Budskapet kommunikation